ROLLUIKEN

Rolluiken zijn op tal van manieren zeer nuttig en verhogen aanzienlijk het comfort van de eindgebruiker. Zowel op thermisch als akoestisch vlak bieden rolluiken een extra isolatie. In de zomer houden ze de zon en de hitte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen..

Rolluiken geven je een veilig en beschermd gevoel!

     
     
Rolluiken verhogen aanzienlijk het comfort van de gebruiker.
Rolluiken bieden zowel thermische als akoestische isolatie.
Rolluiken verminderen ook gevoelig straat – en omgevingslawaai.
   
In de zomer houden ze de zon en bijgevolg de warmte buiten, in de winter houden ze dan weer net de warmte binnen.
Daarnaast bieden ze extra privacy en geven ze een verhoogd gevoel van veiligheid.
Ten slotte kunnen ze kamers compleet verduisteren, ideaal voor langslapers.

 Opvallend
onopvallend

Steeds meer mensen kiezen voor elektrische bediening.
Met een afstandbediening en tijdklok is het mogelijk uw rolluiken op afstand te openen en te sluiten. Ideaal!
Om de veiligheid nóg meer te verhogen, kunt u kiezen voor een anti-optilbeveiliging. De lamellen schieten dan ‘op slot’ wanneer geprobeerd wordt het rolluik omhoog te tillen

Een doordachte keuze voor een beter woongenot

Alle types van rolluiken kunnen uitgevoerd worden met een lintbediening of een motor die eventueel met afstandsbediening kan bediend worden.
De rolluikkast kan voorzien worden van een speciaal ontworpen verluchting.

Argumenten die spelen in het voordeel van rolluiken.

     1. Beveiliging tegen inbraak en vandalisme
     2. Belangrijke energiebesparing tijdens de winter
     3. Aangename temperatuur in de woning tijdens de zomer
     4. Bescherming van uw interieur en uw privacy

Inbouwrolluik

Inbouwrolluiken of traditionele rolluiken worden geplaatst bij nieuwbouw in een daarvoor voorziene opening boven het raam.
De as met het rolluikblad wordt in een “holle” ruimte boven het raam geplaatst. Dit type rolluik kan dus enkel worden geïnstalleerd als hiervoor de nodige plaats is voorzien.
De rolluikkast kan achteraf door de schrijnwerker zeer mooi worden afgewerkt: hierbij combineert u de voordelen van een rolluik met de esthetiek van de woning.
Inbouwrolluiken zijn een ideaal middel om de isolatie van de woning te verbeteren en werken geluidsbesparend.

 

Opbouwrolluik

De afwerking kan volledig worden afgestemd op deze van de ramen. Ideaal bij nieuwbouw of renovatie. De kast is goed geïsoleerd en kan eventueel voorzien worden van ventilatierooster(s).
WILMS opbouwrolluiken behoren tot de meest performante rolluiken op de markt en zijn al volledig klaar voor de toekomst. De rolluikkasten zijn maximaal geïsoleerd, het systeem sluit naadloos aan op raam- of deurprofielen en biedt enkele esthetische troeven aan.
Bij een opbouwrolluik worden raam en rolluikkast als één geheel in de woning geplaatst. De kast en geleiders worden op de raam- of deurprofielen bevestigd wat resulteert in een naadloze aansluiting op uw buitenschrijnwerk. Hierdoor wordt tocht tot een minimum herleid en past dit type van rolluik het beste bij het principe van luchtdicht bouwen.
Naast de standaardlijn opbouwrolluiken waarbij de binnenplaat makkelijk afneembaar is en de isolatie simpel uit te nemen, is er ook een variant met geïntegreerd ventilatierooster. Bij beide kunnen onderhouds- en herstellingswerken zeer gemakkelijk en snel uitgevoerd worden. WILMS is de ontwikkelaar en enige fabrikant van dit unieke concept.

Voorzetrolluik

Voorzetrolluiken zijn het renovatieproduct bij uitstek. Woningen zonder rolluiken waarvan het buitenschrijnwerk niet aan vervanging toe is, kunnen dankzij het voorzetsysteem toch makkelijk van rolluiken worden voorzien. Zo installeer je snel en efficiënt extra veiligheid.
Zoals de naam al aangeeft, worden voorzetrolluiken op de gevel voor het raam geplaatst. Een installatie in de dagopening is eveneens mogelijk, maar dan beperk je deels het zicht door de raam en is er minder lichtinval.
Via een lint, koord, automatische veeras of stang kunnen voorzetrolluiken manueel bediend worden. Tegenwoordig worden de meeste rolluiken echter van een buismotor voorzien. WILMS kiest hier voor slimme motoren die standaard voorzien zijn van een obstakeldetectie en een vorstbeveiliging. Het aansturen van de motor gebeurt door een schakelaar, maar u kan ook kiezen voor optimaal comfort met een draadloze bediening.

Bedieningsgemak

Een fluisterstille elektromotor doet dan het werk. Een afstandsbediening is ideaal om uw screen op afstand te openen en te sluiten. Met één afstandsbediening bestuurt u één of meerdere screens, tegelijk of individueel.
Het systeem is flexibel en biedt vrijheid en gemak.

Een grote diversiteit aan kleuren en afwerkingmogelijkheden zorgen ervoor dat de rolluiken kunnen worden aangepast aan elke architectuur en passen in elk interieur.

Folders